Trgovačko komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o. raspisuje:

NAGRADNI NATJEČAJ
za najbolje radove napravljene od otpada 

Uvjeti natječaja:

Svi radovi moraju obrađivati teme vezane uz krčki model ekološkog prikupljanja i zbrinjavanja otpada. Sudionici natječaja mogu sami odabrati temu koju će realizirati ili mogu izabrati neku od ponuđenih tema:

 • Eko otok Krk – najčistiji dio Hrvatske
 • Mora li otpad biti smeće? Ti mu daj novu ulogu!
 • Kako pravilno postupati s otpadom
 • Važno je razvrstavati otpad
 • Moj doprinos čistijem Krku
 • Stop! Zabranjeno ponašanje!
 • Misli „zeleno“ – budi „in“
 • Kako ja mogu spasiti planet od smeća
 • Kažimo NE smeću, kažimo DA otpadu

Pored motiva vezanih uz temu prikupljanje i zbrinjavanje otpada, sudionici natječaja mogu odabrati i bilo koju drugu ekološku temu, važnu za održivi razvoj otoka Krka. Budući da je ovogodišnja nagrada za grupni rad odlazak na izlet na Dan otvornih vrata hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarsko, a njihova ovogodišnja tema je bioraznolikost šuma, jedna od tema u tom kontekstu može biti i bioraznolikost  (šuma) otoka Krka. 

Svi radovi moraju biti napravljeni od otpadnih materijala. Sudionici natječaja mogu sami odlučiti hoće li njihov rad biti suvenir, skulptura, ukrasni detalj, predmet konkretne uporabne vrijednosti ili neka slična rukotvorina. Prijaviti se mogu i fotografije radova koji su sudionici natječaja izradili, a nisu prenosivi (npr. vrtne skulpture od otpadnih materijala, eko-zidići napravljeni od starih boca i sl.). 

Natječaj je javan. 

Pravo natjecanja imaju svi stanovnici otoka Krka (djeca i odrasli, stalni ili povremeni stanovnici), kao i krči gosti i turisti.

Jedan autor može prijaviti najviše tri rada. Svaki rad mora biti označen podacima o autoru (ime i prezime, godina rođenja, zanimanje, adresa, kontakt telefon) te naznaku u kojoj se kategoriji natječe. Radovi moraju imati i naslov i/ili kratki popratni (opisni) tekst (ne duži od tri rečenice). 

Radove prispjele na natječaj pregledat će posebna ocjenjivačka komisija i izabrati po tri najbolja rada i to u dvije osnovne kategorije: amaterska i profesionalna/umjetnička. U amaterskoj kategoriji posebno će se vrednovati radovi djece do 15 godina starosti te radovi mladeži i odraslih (16 godina i stariji). Osim spomenutih kategorija, vrednovat će se i grupni radovi školskih razreda i vrtićkih skupina. 

Autori najboljih radova bit će nagrađeni i to na sljedeći način:
Kategorija: amateri:
A) djeca do 15 godina starosti: 

 1. nagrada – 1.000 kn
 2. nagrada –    750 kn
 3. nagrada –    500 kn

B) srednjoškolci i odrasli:

 1. nagrada – 1.500 kn
 2. nagrada – 1.200 kn
 3. nagrada -    900 kn

C) grupna kategorija:

Nagrada za najbolji grupni rad školskog razreda ili vrtićke skupine je izlet u Jastrebarsko na Dan otvorenih vrata hrvatskog šumarskog instituta. 

Kategorija: profesionalci

 1. nagrada – 3.000 kn
 2. nagrada – 2.500 kn
 3. nagrada – 2.000 kn

Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2017. godine.

Radovi se ne vraćaju.

Sudjelovanjem na natječaju, autor je suglasan da se njegov rad/radovi mogu koristiti za propagandne svrhe TKD-a Ponikve Krk te se odriče autorskih ili bilo kojih drugih prava, osim prava na isticanje imena autora.

Radove dostaviti na adresu: Ponikve eko otok KrK d.o.o., Vršanska 14, 51500 Krk

Rezultati natječaja bit će objavljeni i nagrade dodijeljene na svečanom otvorenju izložbe najboljih radova od 26.05. – 01.06.2017. godine u  galeriji Dekumanus u Krku.

U Krku, 01.ožujka 2017.

Frane Mrakovčić,
direktor