Kao i svake godine, Trgovačko komunalno društvo Ponikve eko otok Krk raspisalo je nagradni natječaj. Ove godine tema natječaja bili su radovi napravljeni od otpada, a zadatak je bio da se obrađuju teme povezane s ekologijom i zaštitom okoliša. Natječaj je bio otvoren od 1.ožujka do 15.svibnja, a pristiglo je mnogo radova. Radove prispjele na natječaj pregledala je posebna ocjenjivačka komisija. Odabrana su po tri najbolja rada u kategoriji amatera - djece do 15 godina starosti i tri najbolja rada u kategoriji amatera za srednjoškolce i odrasle. Autori najboljih radova bit će nagrađeni, a rezultati natječaja bit će objavljeni i nagrade dodijeljene u galeriji Dekumanus u Krku 31.svibnja 2017.g. u 19.00h. Izložba radova prispjelih na natječaj bit će otvorena od 26.svibnja do 1.lipnja u galeriji Dekumanus u gradu Krku. 

Posebnost natječaja ove godine bila je u tome što smo uveli grupnu kategoriju, a svoje radove u toj kategoriji mogli su prijaviti školski razredi i vrtićke skupine. Nagrada je bila odlazak na izlet u Hrvatski šumarski institut u Jastrebarsko na njihove Dane otvorenih vrata. Kako su se ti dani održavali 18.svibnja, komisija je najbolji rad u toj kategoriji odabrala odmah po završetku natječaja i nagrada je već  ''realizirana''. Nagradu je osvojio 4.razred osnovne škole iz Vrbnika. Posjetili su Hrv.šum.institut i puni dojmova vratili se s tog izleta. 

Ovim putem pozivamo sve ekoljupce, čuvare i zaštitnike prirode da prate našu web stranicu i društvene mreže, te da se nagodinu prijave sa svojim radovima! Nagrade su vrijedne, a priroda je uvijek zahvalna kada se o njoj brinemo!

Tags: 
natječaj