U srijedu, 15. ožujka 2023., Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o posjetio je dr. Christian Hellbach, veleposlanik Republike Njemačke u Hrvatskoj.
Visokog smo gosta upoznali s djelatnostima našeg komunalnog društva, s naglaskom na gospodarenje otpadom u kojem smo prepoznati po odličnim rezultatima. Tako smo naš sustav gospodarenja otpadom prikazali na licu mjesta, obilaskom sortirnice i kompostane na reciklažnom dvorištu Treskavac.

G. Hellbach nije krio oduševljenje prezentiranim primijetivši da je razina gospodarenja otpadom na otoku Krku na vrlo visokom nivou, što daje veliki doprinos razvoju održivog turizma čemu svi težimo.
Čestitao je svim otočanima koji su kroz godine razvoja sustava osobnim primjerom zaslužni za, naše prilike, visokom stopom od 60% razvrstanog otpada te time doprinijeli značajnom smanjenju količine neiskoristivog otpada.
Kritički se osvrnuo na stanje u gospodarenju otpadom na razini Hrvatske i rekao da nije moguće očekivati značajnija ulaganja u gospodarenje otpadom dok god se financijski još uvijek preferira odlaganje otpada umjesto odvajanja i energetske oporabe.
U razgovoru  je zaključeno da zaštita okoliša neminovno nosi sa sobom i troškove te je g. veleposlanik potvrdio da naknada za gospodarenje otpadom ne može biti socijalna kategorija te da svaki proizvođač otpada mora računati i s cijenom njegovog zbrinjavanja.