Sukladno dogovoru između Grada Krka i Ponikve eko otok Krk d.o.o., davatelja javne usluge gospodarenja otpadom, u ponedjeljak 01.ožujka 2021. počinje podjela preostalih kanti za sustav odvoza otpada ''od vrata do vrata'' u naseljima: Linardić, Brzac, Milohnić, Bajčić, Nenadić i Poljica. 

Kante će se prvo dijeliti u naseljima Linardići, Milohnići i Brzac, a zatim u naseljima Bajčić, Nenadić i Poljica.

Eko patrola će dijeliti kante korisnicima po redu- ulicu po ulicu, objekt po objekt, bez preskakanja reda. 

Djelatnici Eko patrole će korisnicima koje ne zateknu kod kuće tijekom podijele kanti u njihovoj ulici ostaviti obavijest s brojem telefona na koji se mogu javiti radi dogovora oko dostave kanti, a na svakoj obavijesti nalazi se i broj našeg info centra na koji se građani mogu obratiti sa svojim pitanjima.

 Nakon što prođemo teren i većini korisnika koji tamo žive podijelimo kante, počet će uklanjanje javnih setova o čemu će korisnici biti pravovremeno obaviješteni. Kućne kante počet ćemo odvoziti prema kalendaru odvoza nakon što uklonimo javne setove, stoga molimo korisnike da do tada ne iznose kante na pražnjenje.

Osim same podijele kanti, Eko patrola korisnicima daje sve potrebne informacije vezano uz novi sustav prikupljanja otpada i edukativne materijale (brošure, letke, kalendar, vrećice za pelene, letke na stranim jezicima za turiste).

 Pozivamo  sve vlasnike stanova u višestambenim objektima koji još ne posjeduju set kanti za zgrade da se obrate predstavniku stanara ili upravitelju. Višestambenim jedinicama, tj. zgradama, otpad se odvozi iz jednog zajedničkog seta kanti koji mora biti smješten na terenu u vlasništvu zgrade i kojeg koriste svi stanari zgrade.