Grad Krk i krčke općine i ove će se godine uključiti u najveću globalnu akciju na svijetu - "Sat za planet Zemlju" (Earth hour), koju desetu godinu zaredom organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode (WWF). Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Radovi na uličnoj rasvjeti - otok Krk

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo voditi računa o resursima koje trošimo. Otok Krk želi postati energetski neovisan otok i otok s nula emisija štetnih plinova tako da za otok Krk ova inicijativa ima i dublje značenje.

U  subotu 24. ožujka, na otoku Krku "Sat za planet Zemlju" obilježiti će se isključivanjem javne rasvjete na cjelokupnom području gdje to nadzor i upravljanje javnom rasvjetom omogućuje, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati. 

Molimo sudionike u prometu da u tom vremenu voze s pojačanom pozornošću. Ujedno pozivamo građane da se i oni uključe u akciju te na sat vremena ugase rasvjetu u svojim domovima!

Radovi na uličnoj rasvjeti - otok Krk

Više o samoj akciji u Krku možete pogledati i na ovom linku