Izabrane najbolje eko fotografije (nagradni natječaj 2018)

Tuesday, 29. May, 2018. (11:02)

najbolje eko fotografije po kategorijama:

Amaterska fotografija:

a) kategorija: djeca (do 15 godina)

  1. mjesto: Tara Zahija: “Misli zeleno, budi in”, 6.razred O.Š. Fran Krsto Frankopan, Krk
  2. mjesto: Ivan Radić: “Voda kao izvor života”, 8.razred O.Š. Fran Krsto Frankopan, P.Š. Baška                  
  3. mjesto: Bruno Tancabelić: “Triptih iz Baške”, 8.razred, O.Š. Fran Krsto Frankopan, P.Š. Baška

b) kategorija: mladež i odrasli ( od 16 godina nadalje)

Pogledaj cijelu objavu...

Počinje peta sezona projekta „Plava vreća“ (Blue Bag)

Tuesday, 8. May, 2018. (10:50)

 Više od 100 sudionika u akciji prikupljanja naplavina s krčkih plaža

U sklopu projekta „Plava vreća“ (Blue Bag), u srijedu, 9. svibnja, u organizaciji krčkih Ponikava i udruge „Obala naših unuka“, održat će se jednodnevna akcija čišćenja krčkih plaža od naplavina. U akciji će sudjelovati djelatnici Ponikava, članovi udruge „Obala naših unuka“, dva razreda učenika OŠ „Fran Krsto Frankopan“, 20-ak građana-volontera, štićenici riječkoga Centra za rehabilitaciju, a svojim dolaskom potporu akciji dat će i popularni pjevač, Omišljanin Damir Kedžo. Sudionici akcije kreću brodom „Kapetan Nemo“ s krčke rive (ispred hotela Marina) u 9.00 h.

Pogledaj cijelu objavu...

Sat za planet Zemlju

Friday, 23. March, 2018. (14:53)

Grad Krk i krčke općine i ove će se godine uključiti u najveću globalnu akciju na svijetu - "Sat za planet Zemlju" (Earth hour), koju desetu godinu zaredom organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode (WWF). Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Pogledaj cijelu objavu...

Svjetski dan voda - 22. ožujak

Thursday, 22. March, 2018. (10:24)

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. ožujka.
Ponikve ga obilježavaju na način da ćemo ugostiti Krkčke predškolarce i pokazati im izvorište Ponikve iz kojega se opskrbljuje preko 70% otoka vodom za piće, te će posjetiti laboratorij koji ima važnu ulogu monitoringa kvalitete vode za piće.

Pogledaj cijelu objavu...

Natječaj za zasnivanje radnog odnosa

Friday, 23. February, 2018. (13:11)

Vozač teretnog vozila za odvoz otpada (m/ž 2 izvršitelja)
Ugovor se sklapa na neodređeno vrijeme uz probni rok 3 mjeseca
Uvjeti za kandidiranje:
SSS/KV – zanimanje vozač ili kvalifikacija
vozačka dozvola C kategorije, KOD 95

Strojar na reciklažnom dvorištu i odlagalištu otpada (m/ž 1 izvršitelj)
Ugovor se sklapa na neodređeno vrijeme uz probni rok od 3 mjeseca
Uvjeti za kandidiranje:
SSS/KV - strojar

Pogledaj cijelu objavu...

Ponikve Krk – novosti u 2018. godini

Thursday, 28. December, 2017. (8:07)

Režim odvoza:

Već u siječnju nas očekuje promjena režima odvoza stakla. Do sada se staklo odvozilo prvi ponedjeljak u mjesecu, a od siječnja će se odvoziti drugi četvrtak u mjesecu. Tijekom ljetnih mjeseci u 2018. odvoz stakla vršit će se dva puta mjesečno, drugi i četvrti četvrtak u mjesecu.
Odvoz bio otpada tijekom cijele će godine ostati dva puta tjedno, odnosno subotom i utorkom. Neće više biti ljetnog režima s odvozom tri puta tjedno.

Pogledaj cijelu objavu...

Imenovan novi direktor KD "Ponikve" Krk

Tuesday, 12. December, 2017. (15:17)

Jučer je, 11. prosinca 2017., na Skupštini KD Ponikve, imenovan novi direktor koji će 1. siječnja 2018. godine na toj funkciji naslijediti dosadašnjeg dugogodišnjeg direktora Franu Mrakovčića koji odlazi u mirovinu.

Kao i do sada, ostat će jedan direktor na čelu sve tri tvrtke- Ponikve eko otok Krk, Ponikve voda i Ponikve usluga, a mandat direktora je četiri godine.

Pogledaj cijelu objavu...

Eko natječaj - najava izložbe

Thursday, 25. May, 2017. (14:06)

Kao i svake godine, Trgovačko komunalno društvo Ponikve eko otok Krk raspisalo je nagradni natječaj. Ove godine tema natječaja bili su radovi napravljeni od otpada, a zadatak je bio da se obrađuju teme povezane s ekologijom i zaštitom okoliša. Natječaj je bio otvoren od 1.ožujka do 15.svibnja, a pristiglo je mnogo radova. Radove prispjele na natječaj pregledala je posebna ocjenjivačka komisija. Odabrana su po tri najbolja rada u kategoriji amatera - djece do 15 godina starosti i tri najbolja rada u kategoriji amatera za srednjoškolce i odrasle. Autori najboljih radova bit će nagrađeni, a rezultati natječaja bit će objavljeni i nagrade dodijeljene u galeriji Dekumanus u Krku 31.svibnja 2017.g. u 19.00h. Izložba radova prispjelih na natječaj bit će otvorena od 26.svibnja do 1.lipnja u galeriji Dekumanus u gradu Krku. 

Pogledaj cijelu objavu...

Pages