Pozivamo vas na konferenciju za medije u četvrtak, 19. studenog s početkom u 13.30 sati u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u Krku, Vinogradska 3, 51500 Krk, povodom „Dana nulte emisije štetnih plinova“ i predstavljanje edukativne akcije za krčke srednjoškolce.

Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i svim školama i vrtićima otoka Krka provodi još jednu aktivnost čija je svrha poticati svijest o potrebi energetske neovisnosti otoka Krka. Nakon uspješno odigrane lutkarske predstave „A+++ Prašćići“   u vrtićima i osnovnim školama, na redu su došli i srednjoškolci za koje se organizira edukativni program „Dan nulte emisije štetnih plinova“.

Raspored događanja:

12: 30
UVODNO IZLAGANJE „ENERGETSKI NEOVISAN OTOK KRK“
Dejan Kosić, Ponikve eko otok Krk d.o.o.

NATJECANJE  3. RAZREDA NA TEMU „ENERGETSKI NEOVISAN OTOK KRK“ – pravilnik
Duško Radulović, Sensum d.o.o.

13.15                 
Paralelne radionice s temama:

  • ELEKTRO MOBILNOST - Vedran Kirinčić, Tehnički fakultet Rijeka
  • ODRŽIVI KRAJOBRAZ - Dobrila Kraljić, Studio Perivoj d.o.o.
  • ENERGETSKA UČINKOVITOST I OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE - Anita Klanac,   Sensum

„Dan nulte emisije štetnih plinova“ dio je sveobuhvatne promidžbene kampanje koju Ponikve eko otok Krk provode da bi stanovnike otoka Krka poučile kako pravilno gospodariti energijom i otpadom, kako štedjeti više energije te koji su načini korištenja i dobivanja energije iz obnovljivih izvora, a sve s ciljem da otok Krk postane energetski samodostatna sredina u kojoj kuće i zgrade proizvode energiju, a otpad se reciklira i ponovno koristi. 

Samo zajedničkim trudom možemo ostvariti navedene ciljeve i tako očuvati prirodu i okoliš te ostvariti dobrobit i za čovjeka i za prirodu!

Tags: 
nulta emisija, konferencija, energetika