Jučer je, 11. prosinca 2017., na Skupštini KD Ponikve, imenovan novi direktor koji će 1. siječnja 2018. godine na toj funkciji naslijediti dosadašnjeg dugogodišnjeg direktora Franu Mrakovčića koji odlazi u mirovinu.

Kao i do sada, ostat će jedan direktor na čelu sve tri tvrtke- Ponikve eko otok Krk, Ponikve voda i Ponikve usluga, a mandat direktora je četiri godine.

Novi direktor, mr. sc. Ivica Plišić dipl.ing.građ, svoju je karijeru započeo u ovom istom krčkom komunalnom društvu (kao direktor u mandatu 1986-90) , a kojem se vraća potkraj svoje uspješne profesionalne karijere. Bio je član riječkog poglavarstva za urbanizam, dugogodišnji rukovoditelj na raznim pozicijama unutar Instituta graditeljstva Hrvatske te direktor Hrvatskih voda- VGO Rijeka. Autor je i koautor mnogobrojnih projekata, studija, stručnih radova i sudionik kongresa na temu komunalnih djelatnosti, s naglaskom na održivi razvoj i zaštitu okoliša što je i poslovna misija KD Ponikve na čije čelo dolazi.

Direktor Ponikve - Ivica Plišić

 U mandatu 2012.-2016. obnašao je dužnost generalnog direktora Hrvatskih voda, gdje do dolaska na Krk radi na mjestu zamjenika direktora razvitka.

Priznati je stručnjak za područje hidrotehničkog projektiranja, a  upravo će višegodišnje iskustvo stečeno u području vođenja projekata vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda biti ključno u provođenju upravo započetog Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Krku, koji se sufinancira sredstvima EU.

Skupštinu Društva čine čelnici svih sedam krčkih jedinica lokalne samouprave koju su odluku donijeli jednoglasno.